Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

MEER DAN 78.133 PRODUCTEN VERKOCHT

MAANDAG 30 JANUARI VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €39.99

Kattenveertjes_logo

dé shop voor kattenliefhebbers!

Kattenveertjes_logo

dé shop voor kattenliefhebbers!

Waarom braakt mijn kat?

Je hebt het als kattenvriend waarschijnlijk wel al meegemaakt. Je huistijger staat op het punt zijn maaginhoud uit te braken.

Je hebt het als kattenvriend waarschijnlijk wel al meegemaakt. Je huistijger staat op het punt zijn maaginhoud uit te braken. Waarschijnlijk op je favoriete tapijt en vergezeld met de nodige braakgeluiden vroeg in de ochtend. Maar waarom braakt een kat? Er zijn verschillende redenen, de meeste onschuldig. We zetten die bij Kattenveertjes graag voor je op een rijtje. Vaak zijn er geen grote onderliggende medische problemen, maar het kan geen kwaad om het goed in de gaten te houden en ook een aantal tips te kennen om je pluizenvriend te helpen.

Haarballen

Haarballen komen vrij veel voor en zijn in de meeste gevallen onschuldig. Je zult bij braken dus al snel denken dat een haarbal de oorzaak is. Indien de hoeveelheid haren in de maag te groot wordt en dus niet meer door de darmen en in de ontlasting kan worden afgevoerd, dan zal je kat deze haarbal uitbraken. Geen fijn zicht en niet zo gezellig voor je kat zelf. Heeft je kat vaak last van haarballen? Denk er dan aan om misschien een haarbalpasta of zelfs speciale voeding te geven. De haarbalpasta maakt het uitbraken gemakkelijker, net als gras. De speciale voeding zorgt er dan weer voor dat de haren beter verteerd worden en dus via de gewone weg kunnen worden uitgescheiden. Ook een borstelbeurt op zijn tijd kan hierbij ondersteunen.

Te snel of te veel gegeten

Heeft je kat zijn eten naar binnen geschrokt en in een korte tijd te veel eten in zijn maagje binnengekregen? Dan gaat je kat direct na het eten gaan braken. Je kunt je kat dan op meerdere tijdstippen per dag kleinere porties aanbieden en er ook voor zorgen dat je kat op een rustige plek kan eten. Het kan best zijn dat je kat snel alles opeet uit angst dat een ander huisdier zijn maaltijd zal komen stelen. Let er ook op dat het eten dat je geeft niet te koud is, op kamertemperatuur is het beste. Geef dus beter geen eten of snacks vanuit de koelkast.

Ziekte of vergiftiging

Het kan natuurlijk ook wat ernstiger zijn, waarbij je kat ziek is geworden of iets heeft gegeten die voor hem giftig is. Vooral een kat die ook naar buiten gaat, kan op avontuur buiten iets hebben ingeslikt die niet goed voor hem is. Dan moet je bij de dierenarts langs. Zeker als je naast het braken nog andere symptomen opmerkt zoals lusteloosheid, diarree, niet meer willen eten of drinken of veranderingen in het plasgedrag. Ook een worminfectie kan er voor zorgen dat jouw huistijger begint te braken. Vergeet dus zeker niet op tijd een ontwormingskuur te doen. Let dus goed op het gedrag van je kat, zodat je op tijd de hulp van de dierenarts kan inschakelen en zo de nodige onderzoeken kan laten doen.

Meer lezen over dit onderwerp?

Algemeen
Verrijking voor je binnenkat: Tips voor uitdaging en plezier

Natuurlijk heeft jouw kat basisbehoeften. Denk maar aan op tijd gezonde voeding en water, een veilige rustige slaapplek en een hygiënische plek...

Algemeen
Waarom krabben katten?

Katten zijn van nature krabbers. Het is gedrag wat je ook niet kan en moet willen afleren. Het krabben heeft namelijk verschillende redenen.

Algemeen
Wat komt er kijken bij een kitten kopen?

Je bent op zoek naar een nieuw gezinslid! Je wil graag een kitten in huis nemen maar wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken?

WÉL VOOR DE POES!

Kattenveertjes is hét adres voor speelgoed voor jouw kat en katten gerelateerde artikelen! 

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Wij horen het graag!

Stuur ons een berichtje via info@kattenveertjes.nl of via Facebook

Alle producten worden verzonden vanuit ons magazijn in Heerhugowaard.

INFORMATIE

Veilig afrekenen met:
  • iDEAL
  • Paypal
  • Belfius Direct Net
  • Credit card
  • KBC/CBC
  • Bancontact / Mister Cash
  • Klarna Achteraf betalen
  • Veilig en gemakkelijk betalen per bankoverschrijving

10% KORTING OP JOUW BESTELLING?

Meld je aan op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!

Kattenveertjes

Reageert meestal binnen een half uur
Welkom op de Live hulp en advies chat van Kattenveertjes.nl! Ik help je graag verder om antwoord op jouw vraag te vinden of wegwijs te worden op onze site.
Start chat
De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 2370 reviews.