Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

MEER DAN 80.000 PRODUCTEN VERKOCHT

NU BESTELD = MAANDAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €39.99

Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

Waar kan een kattengedragsdeskundige mee helpen

Vertoont jouw huistijger probleemgedrag dat niet past bij de lieve pluizenbol die hij eigenlijk is? Sproeit of plast hij in huis, is hij agressief naar andere katten of juist bijzonder angstig?

Vertoont jouw huistijger probleemgedrag dat niet past bij de lieve pluizenbol die hij eigenlijk is? Sproeit of plast hij in huis, is hij agressief naar andere katten of juist bijzonder angstig? Dan kan het raadzaam zijn om de hulp in te roepen van een kattengedragsdeskundige. Dit is iemand die een speciale opleiding heeft gevolgd en hier alles heeft geleerd over het (probleem)gedrag van katten en waar het vandaan komt.

Problemen waarmee een kattengedragstherapeut kan helpen

Een kattengedragsdeskundige kan je helpen bij diverse problemen. Enkele voorbeelden zijn:
-Een kat die in huis plast of sproeit.
-Harige huisgenoten die het niet goed met elkaar kunnen vinden.
-Stress en/of angstig gedrag.
-Een kat die aan meubels krabt (en niet aan de krabpaal).
-Een kat die mensen krabt en/of bijt.
-Obsessief gedrag, zoals achter de eigen staart aanjagen of zichzelf kaal likken.

Preventief een kattengedragsdeskundige inschakelen

Soms kan het ook goed zijn om een mogelijk probleem voor te zijn. Ben je bijvoorbeeld zwanger en weet je niet hoe poeslief gaat reageren op de komst van de baby, dan kan een kattengedragstherapeut je tips geven. Een kattengedragsdeskundige kan je ook adviseren over de opvoeding van je kitten, of het op de juiste manier introduceren van een nieuw huisdier.

Beter voorkomen dan genezen

Niet al het probleemgedrag van katten valt te voorkomen, maar met verrijking kun je wel een deel van de problemen ondervangen. Als jouw kat letterlijk en figuurlijk lekker in zijn vachtje zit, dan zal hij minder snel last hebben van stress of geneigd zijn om ruzie te maken met zijn harige huisgenootje. Lees alles over verrijking in ons e-book of neem een kijkje in de categorie verrijking.

De juiste kattengedragstherapeut kiezen

Kattengedragstherapeut is geen ‘beschermd’ beroep. Dit betekent dat iedereen zich kattengedragstherapeut mag noemen, zelfs zonder dat de benodigde opleiding gevolgd is. Om te voorkomen dat je met een ongediplomeerde kattenfluisteraar te maken krijgt die het probleem misschien alleen maar erger maakt, is de site Kattengedragstherapeuten.nl in het leven geroepen. Dit is een onafhankelijke website waar je een overzicht met gediplomeerde kattengedragstherapeuten vindt. Bovendien zie je in één oogopslag of een therapeut naast gediplomeerd ook geaccrediteerd is, wat betekent dat er wordt voldaan aan aanvullende eisen. Een pluspunt: soms worden deze gedragstherapeuten vergoed door je dierenartsverzekering. Een andere site waar je een gediplomeerde kattengedragsdeskundige kunt vinden is Tinleygedragstherapievoordieren.nl en sommige dierenartspraktijken hebben ook een kattengedragstherapeut in huis.

 

Heb je een deskundige bij jou in de buurt gevonden, kijk dan altijd op de website van de desbetreffende persoon. Spreekt het verhaal van de kattengedragstherapeut je aan, of heeft hij/zij extra vaardigheden (kattentrimmer, ook hondengedragstherapeut) die handig zijn voor jouw situatie, neem dan contact op om te zien of er een klik is.

Zo ziet het traject eruit

In veel gevallen zal een kattengedragstherapeut je vragen eerst een bezoek aan de dierenarts te brengen om een medische oorzaak uit te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een kat die last heeft van blaasgruis en hierdoor plast of sproeit in huis. Is je huistijger kerngezond, dan volgt er een intakegesprek. Aan de hand hiervan bepaalt de deskundige of een huisbezoek nodig is, bijvoorbeeld om de situatie of het gedrag ter plekke te bekijken. Is het voor de kattengedragstherapeut duidelijk waar het probleemgedrag vandaan komt, dan stelt hij/zij een praktisch stappenplan op en is het probleem hopelijk binnen afzienbare tijd opgelost.

Wil je zelf kattengedragsdeskundige worden?

De opleiding tot kattengedragstherapeut is op diverse plekken te volgen, maar er zijn er maar een aantal geaccrediteerd. Wil je van kattengedrag je beroep maken, bekijk dan de opleidingen van de Katten Academie, Odisee of de Tinley Academie, zodat je maximale mogelijkheden hebt nadat je je diploma hebt behaald. De opleiding bestaat uit meerdere modules, waaronder een stage. Wil je gewoon uit interesse meer weten over kattengedrag, dan kun je ook een of meerdere modules volgen, in plaats van de hele opleiding te doorlopen.

Meer lezen over dit onderwerp?

Algemeen
Waarom miauwt mijn kat tijdens de nacht?

Houdt jouw kat jou wakker met zijn miauwen? Als je kat ‘s nachts luid of aaneen miauwt, kan dat snel tot slapeloze nachten leiden.

Algemeen
Hoe maak je een kat minder schuw?

Hoe maak je een kat of kitten minder schuw? Want de mens is natuurlijk wel een heel groot wezen! Kan je die wel vertrouwen?

Algemeen
Kat als huisdier en vakantie wat nu?

Wat doe je met je kat als je op vakantie gaat? Want ze moeten natuurlijk wel hun natje en droogje krijgen als jij geniet van je welverdiende vakantie!

VRAGEN?

WÉL VOOR DE POES!

Kattenveertjes is hét adres voor speelgoed voor jouw kat en katten gerelateerde artikelen! 

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Wij horen het graag!

Stuur ons een berichtje via info@kattenveertjes.nl of via Facebook

Alle producten worden verzonden vanuit ons magazijn in Heerhugowaard.

INFORMATIE

Veilig afrekenen met:
  • iDEAL
  • Paypal
  • Belfius Direct Net
  • Credit card
  • KBC/CBC
  • Bancontact / Mister Cash
  • Klarna Achteraf betalen
  • Veilig en gemakkelijk betalen per bankoverschrijving

10% KORTING OP JOUW BESTELLING?

Meld je aan op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!

Kattenveertjes

Reageert meestal binnen een half uur
Welkom op de Live hulp en advies chat van Kattenveertjes.nl! Ik help je graag verder om antwoord op jouw vraag te vinden of wegwijs te worden op onze site.
Start chat
De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 2515 reviews.