Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

MEER DAN 80.000 PRODUCTEN VERKOCHT

NU BESTELD = MAANDAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €39.99

Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

Verrijking voor je binnenkat: Tips voor uitdaging en plezier

Natuurlijk heeft jouw kat basisbehoeften. Denk maar aan op tijd gezonde voeding en water, een veilige rustige slaapplek en een hygiënische plek...

Natuurlijk heeft jouw kat basisbehoeften. Denk maar aan op tijd gezonde voeding en water, een veilige rustige slaapplek en een hygiënische plek om zijn behoefte te kunnen doen. Daarnaast is er wel nog wat meer nodig om je kat blij, (mentaal) gezond, actief en nieuwsgierig te houden. De levenskwaliteit van je huistijger wordt voor een groot deel bepaald door zijn directe leefomgeving. Katten die niet naar buiten gaan, hebben een grotere kans op verveling en stress. Met de nodige verrijking kun je dit voorkomen.

De mogelijkheid voor je kat om natuurlijk gedrag te vertonen

Katten worden geboren met het instinct om natuurlijk gedrag te vertonen. Dit gaat helemaal vanzelf en ze hebben daar dan ook een sterke behoefte voor om dit gedrag te stellen. Ook je binnenkat heeft dit instinct. Met een binnenkat moet je ervoor zorgen dat je huistijger genoeg ruimte heeft om te spelen, rennen en klimmen. Er zijn verschillende soorten gedrag die jouw kat gaat stellen:

 • Krabben: om de nagels in goede conditie te houden en om hun territorium te markeren, zullen katten krabben. Liever niet aan je meubels, dus investeer in een goede krabpaal of -plank voor je pluizenbol.
 • Jagen: er zijn veel speeltjes die je kunt gebruiken om het jagen na te bootsen. Je kat zal plezier hebben aan het achterna rennen van zijn prooi in de vorm van een muis, veertje of laser.
 • Rusten: een warme, comfortabele en veilige slaapplek mag zeker niet ontbreken.
 • Veiligheid: katten voelen zich veiliger op een hoge plek of ergens lekker verstopt. Een krabmeubel met verschillende etages, een speeltunnel of goed afgesloten mandje is hiervoor altijd handig.
 • Voeding: voldoende watergelegenheid en voerbakken op een veilige en rustige plek is aangeraden. En uiteraard met complete voeding die alle vitamines en mineralen bevat.
 • Hygiëne: een kattenbak op een rustige en veilige plek, met goede vulling en voldoende ruimte. Met meerdere katten heb je steeds 1 extra kattenbak nodig.
Cat 'n' caboodle giant muis catnip (1)

Omgevingsverrijking via geur voor je binnenkat

Als je een binnenkat hebt, omdat hij dit al gewoon was of omdat jij verkiest je kat binnen te houden, dan kun je toch een stukje van buiten naar binnen brengen. Denk maar aan kattengras waaraan ze kunnen sabbelen of een balkon met veilige planten. Met matatabi, valeriaan of catnip kun je ook voor geurverrijking zorgen. Omgevingsverrijking via geuren wordt nog wel eens over het hoofd gezien, ook al spelen geuren een zeer belangrijke rol in het leven van je lieve kat. Jouw kat kan zowel geuren als feromonen ruiken. Sommige planten en kruiden hebben een aantrekkende en stimulerende werking hebben op katten. Zo is er de kenmerkende reactie op kattenkruid met euforie, kwijlen, likken en snuffelen, met hun hoofdje strijken en schudden of zelfs doorheen het kruid rollen en met hun pootjes trappelen. Er bestaan heel wat speeltjes die dit kattenkruid bevatten, zoals bijvoorbeeld leuke trappelkussentjes.

Voedselverrijking voor je kat

Wat voeding betreft, kun je het voor je kat ook extra interessant en uitdagend maken. Zo bestaan er verschillende soorten voerpuzzels, voerballen of activiteitsborden om je kat extra aan het werk te zetten om zijn voer te kunnen bemachtigen.

Om je kat een rijk en goed leventje te geven, is het dus belangrijk om hem genoeg aandacht en liefde te geven. Ga dus zeker elke dag met je pluizenbol spelen. Goed voor de band tussen jullie twee en voor een verrijkt leven voor je poezenvriend.

antischrokbak voor je kat

Meer lezen over dit onderwerp?

Algemeen
Waarom slapen katten zoveel?

In de ochtend: je kat ligt te slapen, totdat hij hoort dat zijn ontbijt geserveerd wordt. In de middag: poeslief ligt te slapen.

Algemeen
Feiten en mythen over katten: wat is waar en wat niet?

Er zijn talloze feiten en mythen over katten die circuleren in onze samenleving. Sommige van deze ideeën zijn waar, terwijl andere volledig onjuist zijn. Hier zijn enkele van de meest voorkomende feiten en mythen over katten, en wat er echt waar is: Feit: Katten zijn uitstekende jagers. Dit is absoluut waar. Katten hebben scherpe klauwen, […]

Feestdagen
Zo ga je om met vuurwerkangst bij je kat

Vanaf half december is het in veel straten raak: er wordt flink geknald met vuurwerk, ook al mag dat
officieel pas vanaf Oudjaarsdag.

VRAGEN?

WÉL VOOR DE POES!

Kattenveertjes is hét adres voor speelgoed voor jouw kat en katten gerelateerde artikelen! 

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Wij horen het graag!

Stuur ons een berichtje via info@kattenveertjes.nl of via Facebook

Alle producten worden verzonden vanuit ons magazijn in Heerhugowaard.

INFORMATIE

Veilig afrekenen met:
 • iDEAL
 • Paypal
 • Belfius Direct Net
 • Credit card
 • KBC/CBC
 • Bancontact / Mister Cash
 • Klarna Achteraf betalen
 • Veilig en gemakkelijk betalen per bankoverschrijving

10% KORTING OP JOUW BESTELLING?

Meld je aan op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!

Kattenveertjes

Reageert meestal binnen een half uur
Welkom op de Live hulp en advies chat van Kattenveertjes.nl! Ik help je graag verder om antwoord op jouw vraag te vinden of wegwijs te worden op onze site.
Start chat
De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 2515 reviews.