Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

MEER DAN 80.000 PRODUCTEN VERKOCHT

NU BESTELD = MAANDAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €39.99

Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

Ontdek het geweldige werk van Stichting Leeuw

Kattenveertjes met veel liefde het mooie werk van Stichting Leeuw.

Wij houden van alle katachtigen, ook als ze een paar slagen groter zijn dan onze huistijgers. Daarom steunt Kattenveertjes met veel liefde het mooie werk van Stichting Leeuw, een organisatie die grote katachtigen in nood opvangt. Dit zijn bijvoorbeeld oud-circusdieren, maar ook katachtigen die door particulieren als huisdier zijn gehouden, vaak onder slechte omstandigheden. Stichting Leeuw vangt deze dieren op, verzorgt ze en brengt ze, indien mogelijk, terug naar hun natuurlijke omgeving. Als dit niet kan, zorgt de stichting ervoor dat ze een mooie oude dag beleven. De stichting heeft ook een opvangcentrum in Zuid-Afrika, The Lions Foundation. Daarnaast besteedt Stichting Leeuw aandacht aan educatie over grote katachtigen.

Bezoek de dieren van Stichting Leeuw op Landgoed Hoenderdaell

Stichting Leeuw is gevestigd op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna (Noord-Holland). Landgoed Hoenderdaell is een dierenpark waar veel aandacht wordt besteed aan het welzijn van de dieren. De verblijven worden op een zo natuurlijk mogelijke manier ingericht en de dieren hebben de ruimte. Zo ook bij Stichting Leeuw. De grote katachtigen hebben ieder binnen een eigen verblijf en overdag zijn ze vaak buiten te vinden. Hier kun je de dieren zien door kijkgaten, zodat ze zo min mogelijk gestoord worden. Onze tip: maak er een uitje van en bekijk met eigen ogen het mooie werk van Stichting Leeuw. En natuurlijk vinden ook de andere dieren op Landgoed Hoenderdaell het leuk als je langskomt! In het dierenpark verblijven onder andere alpaca’s, Europese bruine beren, stokstaartjes, wolven en diverse soorten vogel

Tijger of huistijger, het gedrag is (vrijwel) hetzelfde

Verrijking is een veelbesproken onderwerp op Kattenveertjes.nl, omdat we het belangrijk vinden dat katten echt kat kunnen zijn. Door middel van verrijking activeer je de natuurlijke instincten van je huistijger en stimuleer je de zintuigen door positieve prikkels te geven. Voor de grote katachtigen van Stichting Leeuw is verrijking ook minstens zo belangrijk. Naast de verblijven buiten en binnen beschikt de stichting over een grote hal die dienst doet als speelplaats. De dieren die dat willen gaan hier een paar keer per week naartoe en de verzorgers bedenken iedere keer iets om ze nieuwe en interessante ervaringen te bieden. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed, maar ook aan nieuwe geurtjes, materialen en het verstoppen van voedsel. Grappig dat dit eigenlijk hetzelfde is als voor onze huistijgers! Verder heeft Stichting Leeuw de eerste jaagsimulator ter wereld, die een grote bijdrage levert aan de kwaliteit van leven van de katachtigen. De dieren kunnen hun energie kwijt, hun instincten worden aangescherpt en ze worden fysiek sterker. Nog een overeenkomst met onze katten die ook graag mogen jagen, al is de prooi wel wat kleiner!

De verhalen van Muba en Akilla

Je kunt Stichting Leeuw op meerdere manieren steunen, bijvoorbeeld door het adopteren van een dier. Kattenveertjes heeft twee katachtigen geadopteerd: witte tijger Muba en zwarte panter Akilla. Muba belandde als welpje in een hotel in Slowakije. Het hotel ging failliet en zocht vervolgens onderdak voor meerdere tijgers en leeuwen. Stichting Leeuw, Stichting AAP en Stichting VIER VOETERS hebben samengewerkt om voor al deze dieren een opvangplek te vinden. Muba kwam in september 2021 aan in Anna Paulowna en is ondertussen uit quarantaine. Zwarte panter Akilla vond in 2020 onderdak bij Stichting Leeuw en zij is het levende bewijs dat het een heel slecht idee is om als particulier een grote katachtige te houden. Akilla veroorzaakte namelijk behoorlijk wat opschudding toen zij door een open raam ontsnapte en door de dakgoot liep in een Franse woonwijk. De panter werd in beslag genomen en ondergebracht in een dierentuin, waar zij vervolgens weer gestolen werd door de eigenaar. Gelukkig is Akilla opnieuw gevonden en is zij al een tijdje in de goede handen van Stichting Leeuw.

Wat doet Kattenveertjes nog meer voor Stichting Leeuw?

Naast de twee dieren die we geadopteerd hebben, willen we meer doen voor Stichting Leeuw. Daarom hebben we een aantal van onze leukste items geselecteerd en als jij deze koopt, gaat er een deel van de opbrengst naar Stichting Leeuw. Je vindt deze producten, zoals mooie tassen van Sunsa en grappige ansichtkaarten, op een speciale pagina voor Stichting Leeuw. Ook heb je de mogelijkheid om tegelijk met je bestelling bij Kattenveertjes een bedrag te doneren aan de stichting. Natuurlijk kun je Stichting Leeuw ook direct steunen, door bijvoorbeeld een dier te adopteren of een donatie te doen. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Leeuw.

Meer lezen over dit onderwerp?

Algemeen
Verrijking voor je binnenkat: Tips voor uitdaging en plezier

Natuurlijk heeft jouw kat basisbehoeften. Denk maar aan op tijd gezonde voeding en water, een veilige rustige slaapplek en een hygiënische plek...

Algemeen
Katten en slaap: hoeveel slaap hebben ze nodig?

Katten staan bekend om hun vermogen om veel te slapen. Het lijkt misschien alsof ze het grootste deel van de dag slapen, maar het is belangrijk om te begrijpen waarom katten zoveel slapen en hoeveel slaap ze eigenlijk nodig hebben. Hoeveel slaap hebben katten nodig? Katten hebben over het algemeen tussen de 12 en 16 […]

Algemeen
Hoe leer ik mijn kind met katten om gaan?

Hoe leer je een kind met katten om te gaan? Hoe kan je het beste een kat tillen? Hoe kan je beste samen spelen en wanneer moet je een kat met rust laten?

VRAGEN?

WÉL VOOR DE POES!

Kattenveertjes is hét adres voor speelgoed voor jouw kat en katten gerelateerde artikelen! 

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Wij horen het graag!

Stuur ons een berichtje via info@kattenveertjes.nl of via Facebook

Alle producten worden verzonden vanuit ons magazijn in Heerhugowaard.

INFORMATIE

Veilig afrekenen met:
  • iDEAL
  • Paypal
  • Belfius Direct Net
  • Credit card
  • KBC/CBC
  • Bancontact / Mister Cash
  • Klarna Achteraf betalen
  • Veilig en gemakkelijk betalen per bankoverschrijving

10% KORTING OP JOUW BESTELLING?

Meld je aan op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!

Kattenveertjes

Reageert meestal binnen een half uur
Welkom op de Live hulp en advies chat van Kattenveertjes.nl! Ik help je graag verder om antwoord op jouw vraag te vinden of wegwijs te worden op onze site.
Start chat
De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 2515 reviews.