Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

MEER DAN 80.000 PRODUCTEN VERKOCHT

NU BESTELD = MAANDAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €39.99

Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

Kattenras in de spotlight: Blauwe Rus

Dit keer zetten we de spotlight op de Blauwe Rus, een sierlijke kat met een bijzondere grijsblauwe vacht en mysterieuze, groene ogen.

De Blauwe Rus staat onder andere bekend om zijn intelligentie en zachtaardigheid. Het is een huistijger die je in principe goed binnen kunt houden, mits je maar voor voldoende uitdaging in de vorm van verrijking zorgt. Nieuwsgierig wat er nog meer schuilgaat achter die prachtige groene ogen? We zetten de belangrijkste weetjes over de Blauwe Rus voor je op een rijtje!

Geschiedenis van de Blauwe Rus: Russische roots met Britse invloeden


Het is geen verrassing dat de oorsprong van dit ras in Rusland ligt. Waarschijnlijk kwamen de eerste Blauwe Russen uit de havenstad Archangelsk. Britse zeelieden namen de Blauwe Rus mee aan boord van hun schepen, waar ze dienst deden als muizenvangers en zo werd het ras ook bekend in Engeland. Sinds 1937 is de Blauwe Rus officieel erkend als ras. Gedurende de Tweede Wereldoorlog sneuvelden er veel Blauwe Russen, waardoor fokkers zich genoodzaakt zagen om het ras te kruisen met onder andere Siamezen. In de huidige Blauwe Rus zie je hier echter niet veel meer van terug. Wel zijn er ondertussen ook zwarte en witte varianten van de Blauwe Rus, maar deze worden door de meeste fokverenigingen niet erkend.

Effen vacht en opvallende ogen: het uiterlijk van de Blauwe Rus


Of je het nu leisteen of blauwgrijs wilt noemen, het staat vast dat de kleur van de Blauwe Rus meteen in het oog springt. En de vacht is niet alleen bijzonder van kleur, maar ook van structuur. Deze huistijger heeft namelijk een even lange boven- als ondervacht. Hierdoor voelt het haar bijna aan als pluche. Volgens de fokstandaard moet de vacht volledig effen zijn, dus er mag geen streepje of vlekje te bekennen zijn. Kittens hebben soms wel ‘spookmarkeringen’ die binnen hun eerste levensjaar verdwijnen. In de wigvormige kop sprankelen twee heldergroene ogen die wijd uit elkaar staan, net als de oren. De lichaamsbouw zou je kunnen omschrijven als elegant of sierlijk.

blog kattenras blauwe rus

Karakter: de Blauwe Rus houdt wel van een uitdaging


Met een Blauwe Rus haal je een kat in huis die intelligent, vriendelijk en enigszins ingetogen is. Het is een leergierige huistijger die bijvoorbeeld binnen de kortste keren heeft uitgevogeld hoe een deur open moet. Om je Blauwe Rus van dit soort kattenkwaad te weerhouden, is het belangrijk om hem uit te dagen. Verrijking, daar is de Blauwe Rus gek op. Met name voedselverrijking, dus spelletjes of speeltjes waarbij hij op zoek moet gaan naar lekkernijen, vallen erg in de smaak. In ons gratis e-book ‘Terug naar de natuur met je huistijger’ lees je alles dat je wilt weten over verrijking.

Wil je een Blauwe Rus kitten?


Net zoals andere kittens van een bepaald ras is een Blauwe Rus kitten niet goedkoop. Je moet denken aan een bedrag tussen de 500 en 700 euro. Daarnaast komen er natuurlijk allerlei kosten bij die je voor iedere kitten moet maken, zoals dierenartskosten (chippen, vaccineren, castreren). Denk ook aan de basisbenodigdheden, zoals een voer- en waterbakje, kattenbak, krabpaal, mandje, kattenspeeltjes en voeding speciaal voor kittens. Met de juiste verzorging groeit jouw kitten uit tot een prachtige, volwassen Blauwe Rus!

Laat je niet verleiden door verkopers die kittens voor lagere prijzen aanbieden op sites als Marktplaats. In veel gevallen gaat het niet om een echte Blauwe Rus, of mankeert het kitten van alles. Meer informatie over betrouwbare fokkers en kittenbemiddeling vind je bij de Neocat Rasclub voor Russen en Nebelungen. Deze rasvereniging bemiddelt trouwens ook bij herplaatsing, mocht je liever een volwassen Blauwe Rus hebben.

blog kattenras blauwe rus

Meer lezen over dit onderwerp?

Kattenras In De Spotlight!
Kattenras in de spotlight: Oosterse korthaar

Als de Oosterse korthaar je aan de Siamees doet denken, dan is dat niet zo gek. Het is namelijk eigenlijk een Siamees in een ander jasje.

Kattenras In De Spotlight!
Kattenras in de spotlight Europese korthaar

Laten we het even hebben over het simpelste kattenras dat er is. Jawel, de bekende kat met de verschillende kleuren en streepjes.

Kattenras In De Spotlight!
Kattenras in de spotlight: de abessijn

Als liefhebbers vinden wij alle katten mooi, maar de abessijn is wel een extreme beauty! Dit kattenras lijkt met zijn bijzondere vacht

VRAGEN?

WÉL VOOR DE POES!

Kattenveertjes is hét adres voor speelgoed voor jouw kat en katten gerelateerde artikelen! 

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Wij horen het graag!

Stuur ons een berichtje via info@kattenveertjes.nl of via Facebook

Alle producten worden verzonden vanuit ons magazijn in Heerhugowaard.

INFORMATIE

Veilig afrekenen met:
  • iDEAL
  • Paypal
  • Belfius Direct Net
  • Credit card
  • KBC/CBC
  • Bancontact / Mister Cash
  • Klarna Achteraf betalen
  • Veilig en gemakkelijk betalen per bankoverschrijving

10% KORTING OP JOUW BESTELLING?

Meld je aan op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!

Kattenveertjes

Reageert meestal binnen een half uur
Welkom op de Live hulp en advies chat van Kattenveertjes.nl! Ik help je graag verder om antwoord op jouw vraag te vinden of wegwijs te worden op onze site.
Start chat
De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 2515 reviews.