Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

MEER DAN 80.000 PRODUCTEN VERKOCHT

NU BESTELD = DINSDAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €39.99

Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

Katten zijn schatten, dat weet je al toch?

Klinkt goed, toch? Lees in onze blog waarom katten schatten zijn! Ze zijn namelijk een super gezelschap en voelen je super aan!

Met meer dan de helft van alle huisgezinnen waar een kat deel uitmaakt van het gezin, mogen we er ook van uitgaan dat vrijwel iedereen het hier over eens is. Dat was trouwens altijd al zo.
Katten zijn niet alleen schattig. Het hebben van een kat brengt ook een aantal belangrijke extra’s met zich mee.

Het is eenzaam aan de top

... maar een kat vangt dit feilloos op. Van Abraham Lincoln, die met Tabby de eerste kat in het Witte Huis bracht,tot Bill Clinton en first cat Socks, genoot een lange rij toppolitici van hun kattige gezelschap. En wat te denken van Freddy Mercury met zijn negen harige huisgenoten of, dichter bij huis, Jos Brink, die bij de dood van poes Noesse uit het hele land condoleances mocht ontvangen. Vandaag zien we hetzelfde bij columniste Veronique Puts en haar vriendjes Cootje en Pernod. Je hoeft natuurlijk niet bekend te zijn om van poezen te genieten. Heel wat ouderen en alleenstaanden hebben een innige relatie met hun kat.

Stadskat

Er wonen meer katten bij gezinnen in de stad dan op het platteland. Dit kan te maken hebben met het gegeven dat er heel wat meer mensen alleen wonen in de stad dan op het platteland, maar wordt zeker ook bepaald door de beschikbare ruimte. Een kat op een appartement is net iets handzamer dan een Deense dog. Ze hoeft ook niet te worden uitgelaten en kan zich, zeker wanneer ze het gezelschap heeft van een soortgenootje, prima in haar eentje vermaken.

Inspiratie-poes

En bekend verhaal is dat van Isaac Newton, de ontdekker van de zwaartekracht, die het eerste kattenluik zou ontworpen hebben omdat zijn kat anders te veel experimenten in de soep liet draaien.
Het hoeft echter niet altijd zo spectaculair te zijn. Kinderen, bijvoorbeeld, maken zich sociale vaardigheden zoals verantwoordelijkheid en geduld spelenderwijs eigen in de omgang met hun kat.

Wolbollen in alle soorten en maten

Net zoals bij honden bestaan er ook raskatten. Hoeveel kattenrassen er zijn, hangt een beetje af van bij welke erkennende organisatie je te rade gaat. Maar minimaal twintig, daar mag je zeker van uitgaan. Er bestaan naaktkatten en langharige diva's, poezen met platte en juist uitgesproken spitse snuiten, grote en kleine variëteiten. En natuurlijk: onze eigen, vertrouwde htk of huis-tuin-en-keuken-kat.

De meeste kattenrassen hebben hun eigen, specifieke kenmerken qua uiterlijk en karakter. En ook hier vind je lijstjes met de meest (kind)vriendelijke rassen.
Spijtig genoeg is het wel zo dat, eveneens net zoals bij honden, raskatten dikwijls te lijden hebben van erfelijke aandoeningen of net van hun specifieke uiterlijk. htk beestjes zijn trouwens net zo aanhankelijk en liefdevol als hun broers en zussen met stamboom. Het belangrijkste karaktervormende element is immers niet hun afkomst maar de manier waarop “hun” mensen hen behandelen.

Zielige asielkat?

Elk jaar worden ongeveer 15.000 poezen in asielen gedropt. Maar al te vaak gaat het over ongewenste nestjes of zelfs ongewenst zwangere moederpoezen, die hun nestje in het asiel zelf krijgen. Hoe erg deze situatie op zich ook is, ze laat in de meeste gevallen geen sporen na bij de kitten zelf. Ze worden immers geboren in een veilige omgeving en verzorgd door zorgzame vrijwilligers. Specifiek voor kittens werken heel wat asielen trouwens samen smet gastgezinnen, die hen opvangen in een huiselijke sfeer. Het asiel sluit hiervoor een overeenkomst met het gastgezinnen, waarin alle plichten van dat gezin nauwkeurig worden beschreven. Een kat die je uit het asiel adopteert is ook helemaal nagekeken, gevaccineerd en gesteriliseerd door de dierenarts.

Kat op vakantie

Er zijn exemplaren die vol zelfvertrouwen mee op vakantie gaan met hun familie. Niettegenstaande spectaculaire verhalen over metgezellen die op hun harige pootjes mee op wereldreis trekken, is dit voor de meesten onder hen geen haalbare kaart. Thuisblijven dan maar? Nee hoor. Zeker op het platteland en in kleinere gemeenschappen is er altijd wel een vriendin, oma of buurvrouw die de zorg tijdelijk op zich wil nemen. Wanneer dat niet kan zijn er ook steeds meer petsitters.

Onder het motto “de kat heeft ook recht op vakantie”, kan je hem of haar ook uit logeren sturen naar een kattenpension. Net zoals voor onze hotels, heb je ook een pension in alle categorieën. Van een gezellige, huiselijke opvang waar de kat gewoon bij haar gastgezin in huis logeert tot een vijfsterrenhotel met buitenruimte en camerabewaking.

Een kat is familie

Kortom, voor vele, zo niet de meeste, mensen is een kat een extra gezinslid waar even goed voor wordt gezorgd als voor alle anderen. In ruil daarvoor tovert hij of zij ook op minder vrolijke momenten een lach op je gezicht of biedt je een troostende knuffel.

Wordt jouw kat ook gezien als extra gezinslid? En zorgt hij ook voor inspiratie zoals bij Newton of vooral veel knuffels?

10% korting op jouw volgende bestelling?

Meld je aan op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!


Meer lezen over dit onderwerp?

Algemeen
7 voordelen van het adopteren van een oudere kat

Veel kattenbaasjes in spe denken als eerste aan een kitten. Ze zien al helemaal voor zich hoe dat schattige pluizenbolletje door het huis rent...

Jij en je kat
Wanneer mag een kitten naar buiten?

Wanneer mag je kitten naar buiten en hoe pak je dit aan? Is jouw kitten er klaar voor om buiten op avontuur te gaan? Voordat hij zijn eerste stapjes in de wijde wereld zet, is het belangrijk om een aantal dingen te doen. Welke voorbereidingen je moet treffen, wanneer je kitten precies naar buiten mag […]

Algemeen
Welke Kattenveertjes voor mijn kat?

Kattenveertjes zijn onze vrolijke gekleurde kunststof veertjes. Maar welke Kattenveertjes moet je nou voor je kat bestellen?

VRAGEN?

WÉL VOOR DE POES!

Kattenveertjes is hét adres voor speelgoed voor jouw kat en katten gerelateerde artikelen! 

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Wij horen het graag!

Stuur ons een berichtje via info@kattenveertjes.nl of via Facebook

Alle producten worden verzonden vanuit ons magazijn in Heerhugowaard.

INFORMATIE

Veilig afrekenen met:
  • iDEAL
  • Paypal
  • Belfius Direct Net
  • Credit card
  • KBC/CBC
  • Bancontact / Mister Cash
  • Klarna Achteraf betalen
  • Veilig en gemakkelijk betalen per bankoverschrijving

10% KORTING OP JOUW BESTELLING?

Meld je aan op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!

Kattenveertjes

Reageert meestal binnen een half uur
Welkom op de Live hulp en advies chat van Kattenveertjes.nl! Ik help je graag verder om antwoord op jouw vraag te vinden of wegwijs te worden op onze site.
Start chat
De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 2515 reviews.