Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

MEER DAN 80.000 PRODUCTEN VERKOCHT

NU BESTELD = MAANDAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €39.99

Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

Hou hiermee rekening bij de opvoeding van een kitten

Een kitten is misschien wel een van de meest gehouden en meest schattige huisdieren die u zich maar voor kunt stellen. Een kitten moet natuurlijk veel

Een kitten is misschien wel een van de meest gehouden en meest schattige huisdieren die je je maar voor kunt stellen. Een kitten moet natuurlijk veel verzorging krijgen om uit te groeien tot een goede en brave kat als het groot is. Daarom is er een aantal zaken waar je wel rekening mee dient te houden wanneer je besluit een kitten te kopen. Een kitten opvoeden is niet zomaar even snel gebeurd. Het behoeft veel aandacht en natuurlijk ook geduld. Daarnaast is het ook van belang dat je de juiste spullen in huis haalt om goed voor de kitten te kunnen zorgen en hem of haar een veilig plekje te bezorgen waar het zich thuis voelt. Het is een heel avontuur, maar het zal zeker de vruchten afwerpen wanneer je er de juiste aandacht in steekt om te zorgen voor een goede opvoeding.

Een kittenproof huis

Een kitten is natuurlijk een kleine kat, en hoe klein ze ook zijn, ze zullen altijd op zoek blijven gaan naar avonturen. Dit is heel fijn, maar dit moet natuurlijk wel op een veilige manier gebeuren. Daarom is het van belang dat je de woning kittenproof maakt. Door de woning kittenproof te maken, kan het gewoon op avontuur gaan zonder dat het zich bezeerd of dat je voor onnodige kosten komt te staan wanneer er materialen worden gebroken. Werk bijvoorbeeld losliggende snoeren weg en zorg dat alle giftige producten worden verborgen. Scherpe randjes, bijvoorbeeld bij meubels, dien je te verbergen en daarnaast is het ook belangrijk dat je geen ramen open laat staan. Vele woningen hebben trappen. Het is wel aan te raden om kittens pas op de trap te laten lopen wanneer ze wat ouder zijn omdat de kans aanwezig is dat de kitten naar beneden kan vallen en zich bij de val kan bezeren.

Een fijne leefomgeving

Een kitten is, net zoals elk jong dier en mens, nog niet meteen gewend aan drukte. Het heeft een veilige en fijne leefomgeving nodig waaraan het kan wennen. Zorg hier voor. Zorg voor een rustige woning met daarin de mogelijkheid voor de kitten om zich te verstoppen in hoekjes en waar het een speelplekje heeft.

Een kitten buiten laten spelen

Als je van plan bent om de kitten buiten te laten, doe dit dan zeker pas wanneer het gecastreerd is en gechipt is. Daarnaast is het misschien wijs om het niet onbeheerd naar buiten te laten en gewoon in de eigen tuin te laten spelen. Daarnaast is het ook aan te raden om de kitten pas buiten te laten wanneer het minimaal zes maanden oud is. Daarvoor is de kitten nogal vatbaar voor ziekten en kan het zelfs ook de weg kwijtraken.

Goede voeding

Kittens hebben nog niet meteen een goede weerstand. Een van de belangrijkste elementen om de kittens zo sterk en gezond mogelijk te maken is door het goede voeding te geven. In de voeding zitten allerlei belangrijke bouwstoffen die de kitten nodig heeft om goed te groeien en om gezond te worden.

Voorkom wormen en oormijt

Wormen krijgen is net zo vervelend als oormijt krijgen. Dit kun je voorkomen door in ieder geval de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om dit voorkomen. Laat je goed voorlichten door de dierenarts. Oormijt is daarbij ook erg besmettelijk dus je dient hier echt rekening mee te houden.

Manieren

Een kitten is heel lief en daarom maken veel mensen de fout dat ze alles toelaten wat de kitten doet. Maar dit is niet helemaal handig, omdat het bezig is om te onthouden wat het wel en niet mag. Het zal later ook moeilijk zijn om een kat de slechte gewoonten af te leren. Begin er zo vroeg mogelijk mee en laat het ook zeker wennen aan de kattenbak om het zindelijk te maken.

Meer lezen over dit onderwerp?

Algemeen
De kat en zijn vachtverzorging

Katten wassen zich vaak en houden zichzelf graag schoon. Maar soms heeft een kat toch wat extra hulp nodig. Klitten lossen zich bijvoorbeeld meestal....

Algemeen
Waarom jaagt mijn kat?

Katten staan bekend om hun jachtinstinct. Mensen denken vaak maar mijn kat krijgt genoeg eten van ons waarom jagen ze dan nog? Ze zijn van nature roofdieren en hebben een aangeboren drang om te jagen en te doden. Maar waarom jagen katten eigenlijk? In deze blog bespreken we de redenen achter het jachtgedrag van katten: […]

Algemeen
Tips voor thuiswerken met je kat!

Vindt jouw kat het ook zo fantastisch dat je meer thuis bent vanwege het coronavirus? Vraag jouw kat non stop om aandacht terwijl jij echt aan het werk moet?

VRAGEN?

WÉL VOOR DE POES!

Kattenveertjes is hét adres voor speelgoed voor jouw kat en katten gerelateerde artikelen! 

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Wij horen het graag!

Stuur ons een berichtje via info@kattenveertjes.nl of via Facebook

Alle producten worden verzonden vanuit ons magazijn in Heerhugowaard.

INFORMATIE

Veilig afrekenen met:
  • iDEAL
  • Paypal
  • Belfius Direct Net
  • Credit card
  • KBC/CBC
  • Bancontact / Mister Cash
  • Klarna Achteraf betalen
  • Veilig en gemakkelijk betalen per bankoverschrijving

10% KORTING OP JOUW BESTELLING?

Meld je aan op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!

Kattenveertjes

Reageert meestal binnen een half uur
Welkom op de Live hulp en advies chat van Kattenveertjes.nl! Ik help je graag verder om antwoord op jouw vraag te vinden of wegwijs te worden op onze site.
Start chat
De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 2515 reviews.