MIS ONZE EARLYBIRD ACTIE NIET!
Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

MEER DAN 80.000 PRODUCTEN VERKOCHT

VRIJDAG 12 JULI WORDEN DE BESTELLINGEN VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €39.99

Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

Hoe leer ik mijn kind met katten om gaan?

Hoe leer je een kind met katten om te gaan? Hoe kan je het beste een kat tillen? Hoe kan je beste samen spelen en wanneer moet je een kat met rust laten?

Hoe leer je een kind met katten om te gaan?

Het hebben van een huisdier heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van een kind. Het zorgen voor het huisdier brengt een kind verantwoordelijkheidsgevoel bij. En kinderen die zijn opgegroeid met huisdieren zijn later vaak socialer, ontwikkelen minder snel allergieën en staan communicatief sterker in hun schoenen. Niet zo gek dus dat in veel Nederlandse huishoudens een kat onderdeel van het gezin uitmaakt!

Maar tussen katten en kinderen wil het helaas ook nog weleens botsen, met name omdat kinderen in hun enthousiasme de kat op een verkeerde manier benaderen of zijn signalen verkeerd interpreteren. Een huistijger kan dit als bedreigend ervaren en uithalen of zich gaan verstoppen. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je jouw kind een aantal dingen leert over het omgaan met katten. En ook al heb je zelf geen poezenbeest in huis rondlopen, dan is het nog steeds belangrijk, want je kleine komt ongetwijfeld een keer in aanraking met katten, bijvoorbeeld bij opa en oma, de buren of vriendjes en vriendinnetjes.

Spreek duidelijke regels af

Laat jonge kinderen nooit alleen met een kat. Ook al denk je dat jouw huistijger de vriendelijkheid zelve is, dit kan zomaar veranderen wanneer hij zich aangevallen voelt door een overenthousiaste kleuter die graag met zijn staart wil spelen. Daarom is het goed om je spruit te laten zien hoe je een kat het beste kunt benaderen (rustig, niet aanstaren) en hoe en waar je hem moet aaien (zachtjes, bijvoorbeeld onder het kinnetje of achter de oortjes krabbelen).

Daarnaast is het belangrijk om een aantal duidelijke regels af te spreken:
1. De kat mag niet geaaid worden als hij aan het eten of slapen is.
2. Benader de kat rustig en ga nooit achter hem aan jagen.
3. Nooit aan de (snor)haren of staart trekken.

Speeltijd is een ideaal moment om de band tussen huistijger en kind te versterken, maar zorg wel voor de juiste kattenspeeltjes, waarbij kinderhandjes op een veilige afstand van de scherpe kattennageltjes blijven. Denk bijvoorbeeld aan de Crazy Hunter, een kattenhengel of een verenstok met belletjes. Laat vervolgens zien hoe je kleine op een leuke manier met de kat kan spelen. Een huistijger zal bijvoorbeeld nauwelijks interesse hebben in een voor zijn neus heen en weer zwiepende hengel, want dit spreekt zijn innerlijke jager niet aan. Een prooi zal altijd van hem weg bewegen en dit kan perfect nagebootst worden met de juiste kattenspeeltjes. Vanaf een leeftijd van ongeveer zes jaar kun je jouw kleine ook betrekken bij de verzorging van een harige huisgenoot. Laat je kind bijvoorbeeld de brokjes geven of helpen met het borstelen.

Een nieuwe kitten

De meeste kinderen zijn gek op katten, maar bij het zien van een kitten smelt hun hartje helemaal! Dat geldt niet alleen voor kinderen trouwens, maar dat terzijde. Kittens zijn echter ook kwetsbaarder dan hun volwassen soortgenoten en moeten voorzichtig worden behandeld. Leer je kleine meteen dat een kitten geen speelgoed is en alleen zachtjes geknuffeld mag worden. Het is bovendien het beste als je kleine het geduld kan betrachten om de kitten uit zichzelf te laten komen. Het oppakken van de kitten kun je beter niet stimuleren, maar als je kind dit per se wil, dan moet dit met een handje onder de kittenbips en een handje onder de borst gebeuren.

Een kitten kan zeker in het begin wat schrikkerig reageren op harde geluiden en drukte in huis, dus maak je kroost duidelijk dat het in de buurt van de kitten rustig moet zijn. En ook voor een kitten gelden de regels dat er niet geaaid wordt als hij/zij aan het slapen of eten is. Spelen met een kitten is dan natuurlijk wel weer een must, bijvoorbeeld met de kattenspeeltjes uit ons leuke kittenpakket of de eerder genoemde kattenhengels. Wedden dat je kleine en je kitten binnen de kortste keren de beste vrienden zijn?

Meer lezen over dit onderwerp?

Algemeen
Tips om mooie foto's van je kat te maken!

Als kattenliefhebber wil je natuurlijk mooie foto's van je kat kunnen maken om te delen op social media of om te bewaren als herinnering. Maar hoe zorg je ervoor dat je kattenfoto's er echt uitspringen? In deze blog geven we een aantal tips voor het maken van prachtige foto's van je kat. Creëer een comfortabele […]

Algemeen
Kattenkruid: Valeriaan, wat is dat?

Hoewel niet zo bekend als Catnip is het voor de meeste katten veel aantrekkelijker. Het is voor veel katten onweerstaanbaar!

Algemeen
Dit zijn de top 5 leukste kattenspeeltjes om op te jagen!

Als je naar je kat kijkt terwijl hij comfortabel in zijn mandje ligt te tukken, nadat hij net zijn maaltijd achter de kiezen heeft, kun je haast niet geloven!

VRAGEN?

WÉL VOOR DE POES!

Kattenveertjes is hét adres voor speelgoed voor jouw kat en katten gerelateerde artikelen! 

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Wij horen het graag!

Stuur ons een berichtje via info@kattenveertjes.nl of via Facebook

Alle producten worden verzonden vanuit ons magazijn in Heerhugowaard.

INFORMATIE

Veilig afrekenen met:
  • iDEAL
  • Paypal
  • Belfius Direct Net
  • Credit card
  • KBC/CBC
  • Bancontact / Mister Cash
  • Klarna Achteraf betalen
  • Veilig en gemakkelijk betalen per bankoverschrijving

10% KORTING OP JOUW BESTELLING?

Meld je aan op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!

Kattenveertjes

Reageert meestal binnen een half uur
Welkom op de Live hulp en advies chat van Kattenveertjes.nl! Ik help je graag verder om antwoord op jouw vraag te vinden of wegwijs te worden op onze site.
Start chat
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De waardering van kattenveertjes.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2660 reviews.