MIS ONZE EARLYBIRD ACTIE NIET!
Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

MEER DAN 80.000 PRODUCTEN VERKOCHT

NU BESTELD = MAANDAG 15 APRIL VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €39.99

Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

Hebben katten echt negen levens?

Was het maar waar dat een kat negen levens had! Helaas gaat het om een mythe die waarschijnlijk zijn oorsprong heeft in het oude Egypte.

Was het maar waar dat een kat negen levens had! Helaas gaat het om een mythe die waarschijnlijk zijn oorsprong heeft in het oude Egypte. De Egyptenaren zagen katten als heilige dieren. Zonnegod Ra nam tijdens zijn reizen naar de onderwereld de gedaante van een kat aan en Ra zou het leven hebben gegeven aan acht andere goden, negen levens in totaal dus. Het getal 3 had sowieso een heilige betekenis, dus 3 maal 3 is wel heel bijzonder!

Creme Puff was de oudste kat ter wereld

De Amerikaanse kat Creme Puff overleed in 2005 op de zeer respectabele leeftijd van 38 jaar en 3 dagen en was de oudste kat ter wereld. Over het algemeen overlijden katten helaas een stuk eerder: katten worden gemiddeld 14 jaar oud en een kwart van de huistijgers wordt ouder dan 17. Hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw kat zo oud mogelijk wordt? Iedere dag spelen met je poezenbeest is in ieder geval een goed begin. Spelen houdt je kat namelijk zowel lichamelijk als mentaal in conditie en daarnaast is kwalitatief goede voeding erg belangrijk.

Welke levensfasen doorloopt een kat?

Het mag duidelijk zijn dat Creme Puff met haar 38 jaar een echte bejaarde was, maar vanaf welke leeftijd noemen we een kat bejaard? We zetten de verschillende levensfasen van de kat voor je op een rijtje:

Kitten: 0 tot en met 6 maanden

Kittens groeien als kool in de eerste zes maanden van hun leven. Ze zijn enorm nieuwsgierig en spelen met alles dat los en vast zit. Het is bijvoorbeeld dolle pret met onze kleine Kattenveertjes (ook verkrijgbaar in zwart-wit)!

Mensenjaren: 0 tot 10

Junior: 7 maanden tot en met 2 jaar

Ook katten raken in de puberteit en dit gebeurt tussen de 5e en 9e levensmaand. Hormonen spelen op en het is het moment dat je huistijger geslachtsrijp raakt. Poezen worden krols, terwijl katers de neiging krijgen om te sproeien. Dit is het moment om je kat te laten castreren. Junioren vinden het prachtig om te jagen, dus kattenspeeltjes die hun jachtinstinct prikkelen zijn favoriet.

Mensenjaren: 12 tot 24

Volwassen: 3 tot en met 6 jaar

Vanaf 3 jaar noemen we een kat volwassen, maar dat wil niet zeggen dat je poezenbeest zijn speelsheid kwijt is! Probeer bijvoorbeeld ons kattenspeelgoed met kattenkruiden en kijk wat voor gekke fratsen jouw volwassen huistijger allemaal uithaalt.

Mensenjaren: 28 tot 40

Middelbare leeftijd: 7 tot en met 10 jaar

Katten van middelbare leeftijd lopen een hoger risico op gezondheidskwaaltjes als diabetes, obesitas, nieraandoeningen en tumoren. Het is dus belangrijk om je huistijger goed in de gaten te houden. Eet en drinkt hij nog genoeg, zit hij goed in zijn vacht, etc. Spelen mag voor katten op deze leeftijd wat minder ‘explosief’. In de categorie verrijking vind je leuke kattenspelletjes die erg geschikt zijn voor katten van middelbare leeftijd.

Mensjaren: 44 tot 56

Senior: 11 tot en met 14 jaar

Senioren lopen nog meer kans op de eerder genoemde gezondheidsproblemen, dus check je kat regelmatig. In overleg met je dierenarts kun je overstappen op speciaal seniorenvoer. Huistijgers van deze leeftijd willen best nog wat spelen, maar het mag allemaal wat rustiger. Geef je senior bijvoorbeeld een van onze trappelkussens.

Mensenjaren: 60 tot 72

Bejaard: ouder dan 15 jaar

Eenmaal in deze levensfase aangekomen heeft je kat misschien wat meer behoefte aan routine en wat meer zorg nodig. Zijn zicht en gehoor kunnen bijvoorbeeld achteruit gaan. Zorg voor een comfortabel slaapplekje en kijk of je bejaarde huistijger nog wat wil spelen. Misschien met een wollen staart of een knuffeltje?

Mensenjaren: 76+

Meer lezen over dit onderwerp?

Algemeen
De Fijne Zintuigen van Katten: Hoe Ze de Wereld Waarnemen

Katten zijn fascinerende wezens die al eeuwenlang de aandacht en genegenheid van mensen trekken. Naast hun charmante uiterlijk en onafhankelijke karakter, hebben katten ook een buitengewoon scherp zintuiglijk systeem. In dit blogartikel duiken we dieper in de wereld van katten en onderzoeken we hoe ze de wereld om hen heen waarnemen door middel van hun […]

Algemeen
Tips voor thuiswerken met je kat!

Vindt jouw kat het ook zo fantastisch dat je meer thuis bent vanwege het coronavirus? Vraag jouw kat non stop om aandacht terwijl jij echt aan het werk moet?

Algemeen
Kattenkruid: Wat is Catnip?

De bekendste kattenkruid van de wereld! Wat is Catnip eigenlijk? Waar komt het vandaag en waarom zijn katten er zo gek op?

VRAGEN?

WÉL VOOR DE POES!

Kattenveertjes is hét adres voor speelgoed voor jouw kat en katten gerelateerde artikelen! 

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Wij horen het graag!

Stuur ons een berichtje via info@kattenveertjes.nl of via Facebook

Alle producten worden verzonden vanuit ons magazijn in Heerhugowaard.

INFORMATIE

Veilig afrekenen met:
  • iDEAL
  • Paypal
  • Belfius Direct Net
  • Credit card
  • KBC/CBC
  • Bancontact / Mister Cash
  • Klarna Achteraf betalen
  • Veilig en gemakkelijk betalen per bankoverschrijving

10% KORTING OP JOUW BESTELLING?

Meld je aan op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!

Kattenveertjes

Reageert meestal binnen een half uur
Welkom op de Live hulp en advies chat van Kattenveertjes.nl! Ik help je graag verder om antwoord op jouw vraag te vinden of wegwijs te worden op onze site.
Start chat
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De waardering van kattenveertjes.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2641 reviews.