MIS ONZE EARLYBIRD ACTIE NIET!
Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

MEER DAN 80.000 PRODUCTEN VERKOCHT

VRIJDAG 12 JULI WORDEN DE BESTELLINGEN VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €39.99

Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

Gevaren in en rondom het huis voor katten en kittens.

Kittens en katten zijn over het algemeen hele nieuwsgierige dieren. Ze gaan graag op ontdekking uit en het is natuurlijk hun natuurlijke instinct.

Gevaren in en rondom het huis voor katten en kittens.

Kittens en katten zijn over het algemeen hele nieuwsgierige dieren. Ze gaan graag op ontdekking uit en het is natuurlijk hun natuurlijke instinct om lekker op avontuur te gaan en te jagen op alles wat maar los en vast zit. Maar dit is zeker niet zonder gevaar. Er zijn een aantal zaken die absoluut gevaarlijk kunnen zijn voor katten en kittens. Je wilt natuurlijk niet dat ze zich bezeren. Dat ze op avontuur gaan is natuurlijk alleen maar goed en zo komen ze de dag wel door. Maar als ze zo op avontuur gaan dat ze een gevaar vormen voor zichzelf dan is dat natuurlijk helemaal niet de bedoeling. Je kunt de omgeving ook niet altijd even veilig houden, maar er zijn wel zaken waar je absoluut rekening mee kan houden om het voor je katten en je kittens het zo veilig mogelijk te houden.

Aluminiumfolie

Aluminiumfolie is hartstikke leuk om mee te spelen. Sommige mensen weten dat katten en kittens van een balletje houden, en dus maken ze ook wel eens een balletje van aluminiumfolie en laten de kat er mee spelen. Maar dit is niet helemaal de bedoeling. Katten hebben scherpe tandjes. Ze kunnen het grote balletje aluminiumfolie makkelijk verpulveren tot kleine stukjes. Zodra de kat dit dan binnenkrijgt, kan dit erg schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is niet helemaal verboden om het propje aan de kat te geven, want het blijft ten slotte leuk speelgoed. Maar ververs het propje dan regelmatig om te voorkomen dat de kat problemen krijgt met de gezondheid

Kaarsen

Kaarsen zijn ook zo leuk. Vanuit de ogen van de katten is een brandende kaars helemaal leuk speelgoed. Je ziet het al snel gebeuren dat de kat met een snelle beweging van zijn pootje de kaarsen omduwt. Een ongeluk zit in een klein hoekje en voor je het weet staat de kamer in brand of heeft de kat zich bezeerd omdat er heet kaarsvet op zijn pootje is gevallen. Om dit te voorkomen is het handig om de kat niet in de buurt te laten van brandende kaarsen of kaarsen te nemen met een lichtje erin.

katten led kaars

Buiten op het balkon

Het merendeel van de mensen die katten hebben, zijn ook in het bezit van een balkon. Vooral wat oudere mensen die woonachtig zijn in een ouderenwoning hebben vaak een balkon waar ze de kat wel eens op los laten lopen. Dit is natuurlijk heerlijk voor de kat want dan komt het ook weer veilig in de buitenlucht. Maar zo veilig hoeft een balkon zeker niet te zijn voor een kat. Katten gaan graag op onderzoek uit. Daarnaast vinden ze klimmen en klauteren ook erg plezierig. Ook al wordt er vaak gezegd dat een kat negen levens heeft, een kat kan zich serieus pijn doen wanneer het van een hoog balkon naar beneden valt. Daarnaast kan je ook je kat kwijt raken omdat het naar de buren klimt. Zorg er dan altijd voor dat het balkon goed afgeschermd is. Hier kun je makkelijk kippengaas voor gebruiken of een speciale kattenren plaatsen.

Cactussen

Katten zijn dol op planten. Het is heel leuk om af en toe met de pootjes tegen de bladeren van een plant aan te slaan en te kijken hoe leuk het ook weer terug veert. Dit doen ze helaas ook wel eens bij cactussen. Cactussen staan er natuurlijk om bekend dat ze scherpe uitsteeksels hebben. Katten kunnen zich hier heel lelijk aan bezeren als ze er tegenaan komen. Dit zullen ze in het begin niet doorhebben, maar de verwondingen kunnen echt lelijk en serieus zijn. Je kunt dan beter geen cactussen hebben wanneer je een kat hebt.

Meer lezen over dit onderwerp?

Algemeen
Dit zijn de top 5 leukste kattenspeeltjes om op te jagen!

Als je naar je kat kijkt terwijl hij comfortabel in zijn mandje ligt te tukken, nadat hij net zijn maaltijd achter de kiezen heeft, kun je haast niet geloven!

Jij en je kat
Zit er in jouw huistijger een felle jager?

Groot of kleine, alle katachtigen zijn in ieder geval op één vlak gelijk: het zijn jagers! Zit er in jouw kleine huiskat een huistijger?

Algemeen
Katten en het buitenleven: Veilig genieten!

Bij Kattenveertjes begrijpen we hoe belangrijk het is voor je kat om van het buitenleven te kunnen genieten. Buiten zijn biedt katten de mogelijkheid om te verkennen, te spelen en hun natuurlijke instincten te volgen. Toch brengt het buitenleven ook enkele risico's met zich mee. In deze blog delen we praktische tips en richtlijnen om […]

VRAGEN?

WÉL VOOR DE POES!

Kattenveertjes is hét adres voor speelgoed voor jouw kat en katten gerelateerde artikelen! 

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Wij horen het graag!

Stuur ons een berichtje via info@kattenveertjes.nl of via Facebook

Alle producten worden verzonden vanuit ons magazijn in Heerhugowaard.

INFORMATIE

Veilig afrekenen met:
  • iDEAL
  • Paypal
  • Belfius Direct Net
  • Credit card
  • KBC/CBC
  • Bancontact / Mister Cash
  • Klarna Achteraf betalen
  • Veilig en gemakkelijk betalen per bankoverschrijving

10% KORTING OP JOUW BESTELLING?

Meld je aan op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!

Kattenveertjes

Reageert meestal binnen een half uur
Welkom op de Live hulp en advies chat van Kattenveertjes.nl! Ik help je graag verder om antwoord op jouw vraag te vinden of wegwijs te worden op onze site.
Start chat
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De waardering van kattenveertjes.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2660 reviews.