Due to crowds, your parcel may take longer to arrive!
Kattenveertjes_logo

the cat toy specialist

MORE THAN 80,000 PRODUCTS SOLD

ORDERED NOW = SHIPPED MONDAY 4 DECEMBER

FREE SHIPPING FROM €39.99

Kattenveertjes_logo

the cat toy specialist

Kattenveertjes_logo

the cat toy specialist

Safe summer with your cat and/or kitty!

It's always a pretty picture, your pet tiger sleeping and enjoying the sunshine. But as soon as the temperature starts to rise .....

Met deze tips help je jouw kat veilig de zomer door!

Het is altijd een mooi plaatje, jouw huistijger die lekker in het zonnetje ligt te slapen en te genieten. Maar zodra de temperatuur begint op te lopen, zoeken katten de koelte op. Ze kunnen overtollige lichaamswarmte namelijk maar moeilijk kwijt. Zweten doen ze niet echt, behalve door de weinige zweetkliertjes in hun voetzolen, en dat maakt katten gevoelig voor oververhitting. Gebruik daarom deze tips om je kat veilig en comfortabel de zomer door te helpen.

Houd poeslief binnen op het heetst van de dag

Katten zijn hele zelfstandige dieren die zelf bepalen waar ze gaan en staan en goed voor zichzelf zorgen. Tijdens warme dagen weten ze echter soms van gekkigheid niet wat ze moeten doen. Tijd voor jou als baasje om in te grijpen en je huistijger naar binnen te halen tijdens de heetste uren, zo tussen 11.00 en 15.00 uur. Is jouw kat met geen tien paarden binnen te houden? Zorg dan in ieder geval voor voldoende schaduwplekken buiten, zet hier ook een paar waterbakjes neer en leg eventueel een vochtige, koele handdoek of koelmat op poeslief zijn favoriete plekje.

Zorg voor voldoende koele plekken in huis

Eenmaal binnen is het belangrijk dat je kat voldoende koele plekjes in huis kan vinden. Een aanrader is de comfortabele koelmat van Trixie. Deze koelmat is gevuld met schuim en gel die de overtollige lichaamswarmte van jouw huistijger absorberen. Ook kun je flessen water invriezen en die her en der met een handdoek eromheen neerleggen in huis, zodat je huistijger ertegenaan kan gaan liggen. Mocht je airconditioning hebben, gebruik die dan vooral. Anders is het advies om ’s morgens vroeg en ’s avonds laat te ventileren en de rest van de dag ramen en gordijnen dicht te houden. Ook ventilatoren bieden de nodige verkoeling, maar zorg wel dat je huistijger niet op de tocht zit en dat de ventilator op een veilige plek staat.

Laat je kat spelen met water

Een echte zwemmer zal je kat niet worden, maar met water spelen, dat vindt hij best lekker! Zet bijvoorbeeld het Croci Swimming Pool Cat With Toys neer. Dit kattenbadje hoef je alleen maar te vullen met koud water, er wat speeltjes in te doen en klaar is dit verkoelende speelgoed. Naast de meegeleverde speeltjes kun je in het Croci zwembad ook andere drijvende kattenspeeltjes gebruiken, zoals Kattenveertjes, Bonks en plastic balletjes. Jouw kat ziet deze speeltjes als een prooi die hij uit het water moet vissen en ondertussen koelt hij lekker af! De ‘normale’ speelsessies verplaats je tijdens warme dagen naar de koelere momenten, dus ’s ochtends vroeg of later op de avond. Zo kan poeslief toch zijn energie kwijt, maar raakt hij niet oververhit.

CROCI ZWEMBAD KAT MET SPEELGOED 30X30X10 CM

Drinken, drinken, drinken!

Tijdens hete dagen is het nog belangrijker dat je harige huisgenoot voldoende drinkt. Zet daarom op wat meer (rustige) plekken drinking bowls neer, eventueel met een ijsklontje erin om het water koel te houden, en ververs het water iedere dag. Sommige katten geven de voorkeur aan stromend water en drinken het liefst uit een speciale kattenfontein.

Meer wassen betekent meer haarballen

Een kat koelt ook af door zichzelf te wassen. Maar al die losse haren die hij binnenkrijgt, kunnen haarballen vormen. Haarballen die poeslief liever kwijt dan rijk is. Geef je huistijger daarom een bowl of cat grass. Katten die misselijk zijn, eten graag kattengras omdat het hun maag irriteert en daarmee braken opwekt. Zo komen die haarballen er wel weer uit!

Borstel je kat (wat vaker)

De vorming van haarballen kun je verminderen door je kat tijdens warme dagen te borstelen met een speciale cat brush. Zeker als je kat een dikke ondervacht heeft, kan dit ook zorgen voor verkoeling.

zomerblog kat afkoelen met kraan

Smeer je kat eventueel in

Met name de oortjes en het neusje van je huistijger zijn gevoelig voor verbranding. Dit kun je voorkomen door zijn neusje en de aanhechting en binnenkant van zijn oortjes in te smeren met een speciale zonnebrandcrème voor katten, zoals Dermoscent Sunfree. Sommige zonnebrandmiddelen voor baby’s zijn ook geschikt, maar let er wel op dat er geen parfum inzit of een van de volgende stofjes: para-aminobenzoic acid, homosalate, octyl salicylate of zink oxide.

Let op de signalen van oververhitting

Als je al deze tips ter harte neemt, zou jouw kat de warme dagen goed door moeten komen. Toch is het handig om de signalen van oververhitting te kennen, zodat je meteen in kunt grijpen als dat nodig is. Een oververhitte kat kan onder andere hijgen, kwijlen en/of braken en is vaak erg onrustig. Ook diarree en lethargisch gedrag kunnen symptomen van oververhitting zijn. Neem contact op met je dierenarts als je vermoedt dat jouw huistijger oververhit is. Eventueel kun je zelf zijn temperatuur alvast opnemen. Wanneer deze 40 graden of hoger is, is poeslief echt oververhit en moet je meteen de dierenarts bellen.

zomerblog kat drinkt uit de kraan

Read more on this topic?

You and your cat
Playing with Kattenveertjes

Most cats will entertain themselves just fine with Kattenveertjes, how could they not with these fun toys!

General
Benefits of puzzle toys for cats

Cats are curious and intelligent animals that need mental stimulation. Puzzle toys are a great way to satisfy this need. At Kattenveertjes.co.uk, we understand the importance of toys that are not only fun, but also keep cats' minds active. In this article, we will outline the benefits of puzzle toys for cats [...].

Holidays
How to deal with fireworks anxiety in your cat

From mid-December onwards, many streets are abuzz with fireworks, even though it is allowed
officially only from New Year's Eve.

QUESTIONS?

KITTY!

Kattenveertjes is the address for toys for your cat and cat-related items! 

Do you have a question, comment or suggestion? We would love to hear from you!

Send us a message at info@kattenveertjes.nl or on Facebook

All products are shipped from our warehouse in Heerhugowaard.

INFORMATION

Menu
Secure checkout with:
  • iDEAL
  • Paypal
  • Belfius Direct Net
  • Credit card
  • KBC/CBC
  • Bancontact / Mister Cash
  • Klarna Post-payment
  • Safe and easy payment by bank transfer

10% DISCOUNT ON YOUR ORDER?

Subscribe to our newsletter and receive 10% discount on your next order!

Kattenveertjes

Usually responds within half an hour
Welcome to the Live help and advice chat from Kattenveertjes.co.uk! I'll be happy to help you find answers to your questions or find your way around our site.
Start chat
The rating of catfeathers.co.uk/ at WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 based on 2559 reviews.