Due to crowds, your parcel may take longer to arrive!
Kattenveertjes_logo

the cat toy specialist

MORE THAN 80,000 PRODUCTS SOLD

ORDERED NOW = SHIPPED MONDAY 4 DECEMBER

FREE SHIPPING FROM €39.99

Kattenveertjes_logo

the cat toy specialist

Kattenveertjes_logo

the cat toy specialist

Cat Breed In The Spotlight: Savannah cat

The Savannah cat is one of the most wild-looking cat species. But of course that does not mean it is not an incredibly sweet breed of cat

De Savannah kat

De Savannah kat is een van de meest wild uitziende kattensoorten. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet een onwijs lief kattenras is. Het enige wat erg op zal vallen is het uiterlijk van de kat. Hij heeft namelijk veel weg van zijn wilde voorvaders. Het is daarentegen wel een van de mooiste kattenrassen die er zijn. Er zijn niet veel mensen die het ras kennen, en daarom is het de hoogste tijd om je kennis te laten maken met dit geweldige kattenras.

Het karakter van de Savannah Kat

Een Savannah Kat is een speelse kat, die graag van een groot avontuur houdt. Het is een avontuurlijke kat die graag speelt en loyaal is. Deze kat speelt graag in het water en daarnaast is het zelfs een kat die je kan leren om aan de lijn te laten lopen of te apporteren. Dat deze kat in het water speelt, is natuurlijk uniek als je het vergelijkt met andere katten, die vaak totaal niet van water houden. Deze katten zijn loyaal aan hun baasjes en dat merk je vaak omdat ze graag achter je aan lopen. Ondanks hun loyaliteit is het wel belangrijk dat je de kat als een echte kat blijft behandelen. Niet alleen hun uiterlijk doet je misschien denken aan een echte jager, maar hun gedrag ook. Ze hebben een sterk jachtinstinct. Het is daarom niet aan te raden om deze kat te houden als je ook een huishouden hebt met kleine huisdieren. Deze kunnen namelijk makkelijk als prooi worden gezien. De Savannah kat gaat goed samen met honden en andere katten en ook met kinderen.

Hoe ziet de Savannah kat eruit?

De Savannah kat is een lenige kat die goed opvalt door zijn grote lijfje en het lenige lichaam. De strepen doen je misschien denken aan die van een serval. Er zijn verschillende kleurmarkeringen mogelijk op de vacht en de prachtige staart valt net wat hoger uit dan de schouders. Hij heeft een klein hoofd op een ranke nek. De oren zijn wat groter en dit maakt de katten net wat stoerder dan andere katten. De ogen hebben vaak meerdere tinten, waaronder groen, bruin of goud.

Andere eigenschappen van de Savannah kat

Savannah Kat

Een Savannah kat kan maximaal 7 kilo wegen. Het kattenras is in ontwikkeling. De eerste kruising vond plaats in de jaren tachtig. Dit was een kruising tussen een gewone huiskat en een Serval. Dit is de reden dat er een speciale kattenras is ontstaan. De schofthoogte van het ras in het begin was ongeveer 45 centimeter, maar dat is in de loop der jaren afgenomen. De lengte van de katten ligt zo rond de 43 centimeter. Ze kunnen grote sprongen maken doordat ze een atletisch lichaam hebben en een grote staart waarmee ze goed kunnen balanceren.

De voeding van de Savannah Kat

De Savannah Kat eet precies hetzelfde als gewone huiskatten. Ze vinden het heerlijk om brokjes te food en natuurlijk mogen ook de traktaties niet ontbreken. Het is wel aanbevolen om de kat ook bij te voeren om de sterke botten en spieren goed te laten ontwikkelen. Geef ze dan een lekker stukje vlees of een stukje kip naast het kattenvoer.

De gezondheid van de Savannah Kat

Een Savannah Kat kan ongeveer 20 jaar oud worden. Dat is vrij oud voor een kat. Het kattenras kent bijna geen erfelijke ziektes. Het is een vrij sterk kattenras en natuurlijk kunnen er wel ouderdomskwaaltjes opspelen naar mate de kat ouder wordt. Je kunt hierbij denken aan diabetes, nierstenen of artrose. Daarom is het belangrijk de kat goed te verzorgen en af en toe een check-up te laten doen bij de dierenarts.

Savannah Kat

10% discount on your next order?

Subscribe to our newsletter and receive 10% discount on your next order!

Read more on this topic?

You and your cat
Cat breed in the spotlight: Ragdoll

Social, beautiful, friendly, curious, calm, affectionate. These are just some of the characteristics that apply to the Ragdoll.

Cat Breed In The Spotlight!
Cat Breed In The Spotlight: Devon rex

The Devon Rex originates from Devonshire, England. The Devon Rex is distinguished from other cat breeds by appearance and a their people-orientation.

You and your cat
Cat breed in the Spotlight: the Siamese cat

The Siamese cat, also known as Siamese for short, is a breed apart. This elegant appearance with the distinctive...

QUESTIONS?

KITTY!

Kattenveertjes is the address for toys for your cat and cat-related items! 

Do you have a question, comment or suggestion? We would love to hear from you!

Send us a message at info@kattenveertjes.nl or on Facebook

All products are shipped from our warehouse in Heerhugowaard.

INFORMATION

Menu
Secure checkout with:
  • iDEAL
  • Paypal
  • Belfius Direct Net
  • Credit card
  • KBC/CBC
  • Bancontact / Mister Cash
  • Klarna Post-payment
  • Safe and easy payment by bank transfer

10% DISCOUNT ON YOUR ORDER?

Subscribe to our newsletter and receive 10% discount on your next order!

Kattenveertjes

Usually responds within half an hour
Welcome to the Live help and advice chat from Kattenveertjes.co.uk! I'll be happy to help you find answers to your questions or find your way around our site.
Start chat
The rating of catfeathers.co.uk/ at WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 based on 2559 reviews.