Wegens drukte bij de pakketdiensten is het mogelijk dat uw bestelling langer onderweg is dan u gewend bent
Kattenveertjes_logo

dé shop voor kattenliefhebbers!

DÉ KATTENSPEELGOED SPECIALIST

BESTELD VÓÓR 15:00 = VANDAAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €39.99

Kattenveertjes_logo

dé shop voor kattenliefhebbers!

Kattenveertjes_logo

dé shop voor kattenliefhebbers!

De juiste verzorging voor je senior kat

We weten dat kittens een aangepaste verzorging nodig hebben, maar dat geldt ook voor de oudere senior kat. Naarmate je kat ouder wordt, zullen zijn gedrag, conditie en zintuigen veranderen en achteruit gaan. je hebt misschien al gemerkt dat hij meer slaapt, niet meer zo hoog kan springen of niet meer zo fanatiek als vroeger […]

We weten dat kittens een aangepaste verzorging nodig hebben, maar dat geldt ook voor de oudere senior kat. Naarmate je kat ouder wordt, zullen zijn gedrag, conditie en zintuigen veranderen en achteruit gaan. je hebt misschien al gemerkt dat hij meer slaapt, niet meer zo hoog kan springen of niet meer zo fanatiek als vroeger achter zijn muisje of balletje jaagt. Net als mensen willen katten het ook wat kalmer doen naarmate ze ouder worden.

Wanneer is mijn kat een senior?

Katten worden doorgaans als senior beschouwd vanaf de leeftijd van zeven jaar. We willen het voor onze lieve senior dus zeker zo comfortabel mogelijk gaan maken. Je wil je viervoeter goed in de gaten houden: gaat hij minder eten, drinken, meer slapen of zie je veranderingen in zijn vacht of vertering? Kijk goed uit voor veranderingen probeer na te gaan wat er aan de hand kan zijn. Een oudere kat heeft een verminderde weerstand en het is dus goed om er snel bij te zijn als er iets gaande is.

Aangepaste voeding voor de senior kat

De senior kat zal het kalmer aan gaan doen en dat betekent dus ook dat zijn metabolisme trager werkt. Zo verbruikt je oudere kat minder energie. Zijn dagelijkse portie mag dus minder calorieën tellen. Om je kat zijn lichaamsgewicht goed op peil te houden, is het goed om zijn voeding aan te passen. Ook is speciale voeding voor de senior kat beter voor zijn gevoeligere maag en gebit. Als je ziet dat je kat niet geïnteresseerd is in zijn eten, kan je hem best even op bezoek laten gaan bij de dierenarts. Zo kun je een onderliggend probleem uitsluiten. Net als mensen worden ook katten vatbaarder voor bepaalde gezondheidskwaaltjes naarmate ze ouder worden. Regelmatig op controle bij de dierenarts is de beste manier om je senior kat gezond te houden. Ook de normale inentingen, ontworming en vlooienbehandeling moet je blijven verder doen.

Meer rust en comfort

Je kat zal nog meer dan anders genieten van zijn dutjes als hij zich in iets zachts kan nestelen, zeker als hij ouder wordt. Oudere katten kunnen soms last hebben van pijnlijke gewrichten. Een zachte slaapplaats geeft de juiste ondersteuning en hij kan het zich zo comfortabel mogelijk maken. Geef hem daarom een warme slaapplaats uit de wind en op een rustige plaats waar hij niet gestoord wordt. Om zijn gewrichten niet te veel te belasten is het goed om zijn eet- en drinkbakken niet te ver weg van zijn slaapplekje te gaan zetten. Zo zal hij meer drinken en kunnen we dus urineweginfecties gaan voorkomen. Want daar hebben oudere katten wel al eens wat last van. Ook de kattenbak willen we niet te ver weg plaatsen, maar denk er wel aan dat je het niet te dicht bij zijn eet- of slaapplek zet, want dat zal hij niet zo fijn vinden. Wij willen toch ook geen vieze geurtjes als we willen rusten of eten. Zijn favoriete plekjes die wat hoger liggen, kun je ook bereikbaar houden. Met een bankje kan hij dan bijvoorbeeld in twee kleine sprongetjes nog altijd op zijn favoriete plek op bed of in de zetel.

Verzorgen en in de watten leggen

Omdat senior katten minder actief zijn, zullen ze hun nagels minder snel afslijten. Daarom kan het nodig zijn om ze af en toe te laten bijknippen. En omdat de gewrichten stijver worden kan je senior kat misschien niet meer bij alle plekjes op zijn lichaam die verzorgd moeten worden. Je kunt helpen met een lekkere borstelbeurt. Het wassen van je kat moet je proberen te voorkomen, want dat kunnen ze als stresserend ervaren.

Met de jaren krijgt je senior kat dus behoefte aan meer verzorging en aandacht. Wanneer jij dit kan geven is de kans groter dat jouw oude kat nog gezellig wat extra jaartjes bij je blijft. Een comfortabele oude dag met extra zorg en verwennerij wordt door je pluizenbol zeker en vast gewaardeerd.

Meer lezen over dit onderwerp?

Algemeen
Wil je een binnen kat of buiten kat?

Laat jij jouw kat naar buiten? Eind 2019 stelden twee juristen, verbonden aan de Tilburg University, dat het illegaal is om je kat naar buiten te laten.

Algemeen
Tips voor thuiswerken met je kat!

Vindt jouw kat het ook zo fantastisch dat je meer thuis bent vanwege het coronavirus? Vraag jouw kat non stop om aandacht terwijl jij echt aan het werk moet?

Algemeen
7 voordelen van het adopteren van een oudere kat

Veel kattenbaasjes in spe denken als eerste aan een kitten. Ze zien al helemaal voor zich hoe dat schattige pluizenbolletje door het huis rent...

WÉL VOOR DE POES!

Kattenveertjes is hét adres voor speelgoed voor jouw kat en katten gerelateerde artikelen! 

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Wij horen het graag!

Stuur ons een berichtje via info@kattenveertjes.nl of via Facebook

Alle producten worden verzonden vanuit ons magazijn in Heerhugowaard.

INFORMATIE

Veilig afrekenen met:
  • iDEAL
  • Paypal
  • Belfius Direct Net
  • Credit card
  • KBC/CBC
  • Bancontact / Mister Cash
  • Klarna Achteraf betalen
  • Veilig en gemakkelijk betalen per bankoverschrijving

10% KORTING OP JOUW BESTELLING?

Meld je aan op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!

Kattenveertjes

Reageert meestal binnen een half uur
Welkom op de Live hulp en advies chat van Kattenveertjes.nl! Ik help je graag verder om antwoord op jouw vraag te vinden of wegwijs te worden op onze site.
Start chat
De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 2260 reviews.