Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

MEER DAN 80.000 PRODUCTEN VERKOCHT

NU BESTELD = DINSDAG VERZONDEN

GRATIS VERZENDING VANAF €39.99

Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

Kattenveertjes_logo

dé kattenspeelgoed specialist

De Fijne Zintuigen van Katten: Hoe Ze de Wereld Waarnemen

Katten zijn fascinerende wezens die al eeuwenlang de aandacht en genegenheid van mensen trekken. Naast hun charmante uiterlijk en onafhankelijke karakter, hebben katten ook een buitengewoon scherp zintuiglijk systeem. In dit blogartikel duiken we dieper in de wereld van katten en onderzoeken we hoe ze de wereld om hen heen waarnemen door middel van hun […]

Katten zijn fascinerende wezens die al eeuwenlang de aandacht en genegenheid van mensen trekken. Naast hun charmante uiterlijk en onafhankelijke karakter, hebben katten ook een buitengewoon scherp zintuiglijk systeem. In dit blogartikel duiken we dieper in de wereld van katten en onderzoeken we hoe ze de wereld om hen heen waarnemen door middel van hun zintuigen.

Het gezichtsvermogen van katten:

Katten staan bekend om hun uitstekende gezichtsvermogen, vooral in het donker. We bespreken de anatomie van de kattenoog en de unieke eigenschappen ervan, zoals het vermogen om bewegende objecten snel te detecteren en te volgen. We verkennen ook het concept van het "tweede gezichtsvermogen" van katten, genaamd de tapetum lucidum, dat hen in staat stelt om zelfs bij weinig licht te zien.

Het gehoor van katten:

Een ander opmerkelijk zintuig van katten is hun gehoor. We kijken naar hoe kattenoren zijn aangepast om geluid op te vangen en te lokaliseren. We leggen uit waarom katten ultrasone geluiden kunnen horen die voor mensen niet waarneembaar zijn, en hoe dit hen helpt bij de jacht en communicatie.

De reukzin van katten:

Katten hebben een buitengewoon gevoelig reukvermogen dat veel sterker is dan dat van mensen. We bespreken de anatomie van de kattenneus en hoe geuren worden gedetecteerd. We benadrukken ook het belang van de reukzin voor katten, zowel bij het vinden van voedsel als bij het communiceren met andere katten.

De tastzin van katten:

Katten hebben gevoelige tastharen, bekend als "vibrissae", die zich bevinden op verschillende delen van hun lichaam. We leggen uit hoe deze tastharen katten helpen bij het navigeren door smalle ruimtes en het inschatten van afstanden. We bespreken ook de rol van de tastzin bij sociale interacties tussen katten en hoe ze de textuur en temperatuur van objecten kunnen waarnemen.

De smaakzin van katten:

Hoewel katten niet zo'n uitgesproken smaakzin hebben als mensen, hebben ze nog steeds voorkeuren als het gaat om voedsel. We verkennen de smaakpapillen van katten en bespreken waarom ze bepaalde smaken wel of niet lekker vinden. We gaan ook in op de voorkeur van katten voor vers vlees en de rol van geur bij hun voedselkeuze.

Samengevat zijn katten uitgerust met een uitzonderlijk zintuiglijk systeem dat hen in staat stelt de wereld op een bijzondere manier waar te nemen. Hun scherpe gezichtsvermogen, gevoelige gehoor, uitstekende reukzin, verfijnde tastzin en subtiele smaakzin vormen een uitgebreid palet aan zintuiglijke ervaringen. Deze zintuigen stellen katten niet alleen in staat om te jagen en te overleven, maar ook om te communiceren en te genieten van hun omgeving. Door hun fascinerende zintuiglijke vermogens kunnen katten ons inspireren en ons bewust maken van de rijkdom en diversiteit van de perceptie in de dierenwereld.

Meer lezen over dit onderwerp?

Algemeen
Investeer in kwalitatieve kattenspullen

Als baasje van een huistijger, ga je uiteraard een aantal spullen in huis halen om het bij je thuis cat proof te maken. Bij Kattenveertjes vinden we het belangrijk dat onze lieve viervoeter van de beste kwaliteit kan genieten in zijn huis. Duurzaamheid en veiligheid van kattenspullen zou altijd voorop moeten staan. Lees hieronder meer […]

Algemeen
Waarom braakt mijn kat?

Je hebt het als kattenvriend waarschijnlijk wel al meegemaakt. Je huistijger staat op het punt zijn maaginhoud uit te braken.

Algemeen
Wanneer mag een kitten het nest verlaten?

Kittens groeien de eerste maanden in een razendsnel tempo. Gek hoe ze van een klein, blind, hulpeloos wezentje naar een ondeugend kitten ontwikkelen.

VRAGEN?

WÉL VOOR DE POES!

Kattenveertjes is hét adres voor speelgoed voor jouw kat en katten gerelateerde artikelen! 

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Wij horen het graag!

Stuur ons een berichtje via info@kattenveertjes.nl of via Facebook

Alle producten worden verzonden vanuit ons magazijn in Heerhugowaard.

INFORMATIE

Veilig afrekenen met:
  • iDEAL
  • Paypal
  • Belfius Direct Net
  • Credit card
  • KBC/CBC
  • Bancontact / Mister Cash
  • Klarna Achteraf betalen
  • Veilig en gemakkelijk betalen per bankoverschrijving

10% KORTING OP JOUW BESTELLING?

Meld je aan op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!

Kattenveertjes

Reageert meestal binnen een half uur
Welkom op de Live hulp en advies chat van Kattenveertjes.nl! Ik help je graag verder om antwoord op jouw vraag te vinden of wegwijs te worden op onze site.
Start chat
De waardering van kattenveertjes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 2515 reviews.